Noi92 nieuws

Diefstal op het strand

Op drukke stranddagen krijgt de politie altijd veel berichten over gestolen spullen. Als mensen in zee zijn is het voor dieven makkelijk toeslaan. Als iemand even niet oplet kunnen de dieven gauw iemands tas of waardevolle spullen meenemen.

De politie doet zijn uiterste best om de spullen terug te vinden, maar ze hebben het druk en daardoor is er niet altijd tijd voor grote zoektochten. Daarom schakelden ze NOI92 in.

NOI92 probeerde op het spoor te komen van de daders. De kans was echter groot dat op elk strand andere dieven actief zouden zijn. Dit maakte dat de zoektocht erg veel tijd kostte. Toch was er één agent die het geheel bekeek, hij keek of er een verband was tussen alle diefstallen. De agent ontdekte iets opmerkelijks. Iedere keer als er op een strand zandsculpturen (beelden van zand, zoals op het plaatje) stonden, dan was het aantal diefstallen flink hoger dan anders.

We besloten om eens langs te gaan bij zo’n zandsculpturenvoorstelling om te kijken of daar ook wat verdachts te zien was. We waren in burger en moesten ons gedragen als gewone toeristen, maar ondertussen wel goed opletten. Heel lang zagen we niks opvallends. Tot we opeens ergens achteraan iemand in een zandsculptuur zagen gaan. Er zat gewoon een deurtje in! Deze man glipte gauw weg, maar we konden nog net voorkomen dat hij de deur dichtgooide.

Bij het openen van de deur was onze missie geslaagd, de zandsculptuur lag namelijk vol met telefoons, fietssleutels, autosleutels en dure merkschoenen. NOI92 heeft de dader opgepakt en alle spullen meegenomen. De dader bouwde zelf zandsculpturen en kon zo een mooie schuilplek maken. De dader heeft bekend dat hij samenwerkte met anderen. Deze personen zijn inmiddels ook opgepakt. Nu zijn wij druk bezig om uit te zoeken van wie de spullen zijn en te zorgen dat deze mensen hun spullen weer terug krijgen!

 

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen