Noi92 nieuws

Tankpiraten

Er is vorige week een melding binnengekomen van een benzinestation in Den Haag die al maandenlang last heeft van jongeren die tanken en vervolgens wegrijden zonder te betalen. De politie heeft de hulp van Noi92 ingeschakeld. Om dit te voorkomen, zijn de meeste tankstations uitgerust met camerabewaking.

Het tankstation waar het over gaat, stelde vast dat de benzine- en dieseldieven volgens een vast patroon te werk gingen. Zo reden ze in auto’s met valse kentekens. Op sommige dagen werd er wel vijf dagen achter elkaar getankt zonder te betalen. De kentekens zijn volgens de politie gestolen van auto’s die op straat geparkeerd stonden in Scheveningen.

De eigenaar van het tankstation plaatste extra camera’s om de auto’s en bestuurders te kunnen identiciferen. Volgens de politie was er namelijk niet voldoende bewijs om de bestuurders op te kunnen pakken. Zo wisten ze namelijk precies waar de camera’s hingen en iedere keer als er werd getankt zonder te betaling ging één persoon met zijn rug naar de camera staan en kon de ander ongezien zijn auto voltanken. De extra camera’s van de eigenaar hadden effect. Er werden 8 jongens herkend op camerabeelden door de politie. Daarop is ook te zien hoe een van de jongens er met reinigingsvloeistof vandoor gaat.

Vijf van de acht jongeren hebben bekend dat zij hebben gestolen. Drie jongens zeggen er niks mee te maken te hebben en dat zij elkaar niet kennen. Echter is op de camerabeelden te zien dat zij samen in de auto’s zitten. De rechter kan niet bewijzen dat de kentekenplaten waren gestolen en daarom ging Noi92 op onderzoek uit.

Noi92 is een onderzoek gestart in verschillende woonwijken in Scheveningen. Na enkele dagen is vastgesteld dat er een wijk is waar meerdere auto’s geparkeerd stonden met nieuwe nummerborden. Dit is te zien aan het kleine cijfer 1 of 2 op de nummerplaat. Dit cijfer geeft aan hoeveel keer er een nieuwe kentekenplaat op de auto is geplaatst. Omdat het in deze wijk erg opviel dat er veel auto’s geparkeerd stonden met nieuwe kentekens, zijn een aantal agenten van Noi92 in gesprek gegaan met de eigenaren van de auto’s.

Een bewoner gaf aan dat hij ’s nachts meerdere keren wakker is geworden van auto’s die voor zijn huis bleven stilstaan. Hij is toen uit bed gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Op een nacht zag hij dat het kenteken de auto van zijn buurman eraf werd gehaald en dit direct op de auto die midden in de straat stond werd geplakt. De bewoner vond dit erg vreemd en heeft heel snel zijn mobiele telefoon gepakt om de jongens te filmen. Na 10 minuten kwam er nog een auto aan en weer gebeurde hetzelfde. Maar nu bij zijn eigen auto die pal voor de deur geparkeerd stond. De bewoner heeft de daders gefilmd en hiermee genoeg bewijsmateriaal gevonden om alle daders te kunnen berechten.

Er zijn boetes uitgedeeld van duizenden euro’s en de eigenaar van het tankstation moet volledig terugbetaald worden door de jongens.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen