Noi92 nieuws

Feest in Oeteldonk

Het weekend van 23 februari was het weer zo ver, carnaval in het zuiden van het land. Het was overal een groot feest, zo ook in Den Bosch. De stad heeft tijdens carnaval een andere naam en heet dan "Oeteldonk". Veel mensen gingen verkleed de stad in. Aan het eind van de middag kwamen er bij de politie echter meerdere meldingen binnen van gestolen portemonnees. Er was blijkbaar een bende zakkenrollers tussen de feestgangers actief. Tijdens de optocht is er volop toegeslagen.

Omdat het zo druk in de stad was, lukte het de politie niet direct om er achter te komen wie de zakkenrollers waren. Daarom schakelde de politie Noi92 in. Agent Ellie was toevallig ter plaatse omdat ook zij carnaval aan het vieren was in Den Bosch en ging meteen op onderzoek uit. Als geheim agent is het belangrijk dat je altijd gereed bent om in te springen wanneer er zich onverwachte situaties voordoen. Agent Ellie had hier al rekening mee gehouden en zij kon direct inspringen.

Agent Ellie praatte met de feestgangers waarvan de portemonnees waren gestolen. De eerste vijf personen die ze sprak, vertelden dat ze niks opvallends hadden gezien. Ze waren gezellig aan het feesten en toen ze iets te drinken wilden halen, was hun portemonnee opeens weg. De zesde persoon die ze sprak, vertelde dat het opvallend was dat er opeens een grote groep mannen, verkleed als boeven bij haar in de buurt stonden. Toen ze er achter kwam dat haar portemonnee weg was, waren de boeven ook weg.

Dit vond agent Ellie erg opvallend en ze ging in de stad op zoek naar een groep boeven. Na de hele stad doorzocht te hebben, kwam ze de boeven eindelijk op straat tegen. Ze besloot ze stiekem te achtervolgen om ze op heterdaad te betrappen. De zakkenrollers gingen een café binnen en agent Ellie zag hoe ze te werk gingen. De helft van de groep zakkenrollers leidde de feestgangers af door gezellig met ze mee te feesten en de andere helft pakte stiekem de portemonnees uit de zakken of tassen van de nietsvermoedende carnavalsvierders.

Agent Ellie belde de politie en vroeg om versterking. Ze wachtte tot de zakkenrollers weer naar buiten gingen en achtervolgde ze tot ze in een steegje naast het café stonden. Ze verstopte zich achter een prullenbak en luisterde ze af. De zakkenrollers waren de gestolen buit aan het bekijken en klonken erg blij. Opeens waren ze stil en agent Ellie zag de zakkenrollers haar kant op kijken. Even dacht ze dat ze haar zagen. Maar ze gingen al snel weer door met praten.

Toen agent Ellie een bericht van de politie kreeg dat ze er waren, sloop ze het steegje uit. Ze vertelde de politie waar de zakkenrollers waren. Samen met de politie rende ze het steegje in. De zakkenrollers schrokken enorm en probeerden uit alle macht weg te rennen, verder het steegje in. Helaas voor de dieven, maar het steegje liep dood. Ze liepen tegen een hoge muur aan en er was geen andere uitweg. Dankzij agent Ellie kreeg iedereen zijn portemonnee terug en zijn de zakkenrollers opgepakt! De verklede boeven moesten mee naar het politiebureau. Agent Ellie gniffelde. Het zag er ook zo grappig uit, de mannen in de boevenpakken in de handboeien. Agent Ellie ging met een gerust hart weer terug de stad in en vierde de hele avond feest.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen