Noi92 nieuws

Ivoor-bende opgepakt

Het was een drukke periode bij Noi92 de afgelopen weken. Er was een Afrikaans spionnenteam dat onze hulp nodig had. Het bleek namelijk dat er ivoor werd gesmokkeld naar Nederland. Ivoor levert namelijk veel geld op. Ivoor zit in de slagtanden van olifanten en neushoorns en hiervoor worden veel dieren gedood. De ivoorhandel is een groot probleem en dit konden we uiteraard niet laten gebeuren, dus moesten we snel in actie komen.

Noi92 wil ervoor zorgen dat de illegale ivoorhandel stopt en olifanten en neushoorns niet langer pijn hoeven te lijden. Door deze smokkelaars op te pakken hoopten we dat het de handel misschien wel zou tegenhouden. Dit bleek echter niet makkelijk te zijn. De handelaars waren erg slim en hadden hun zaakjes goed georganiseerd. Na vele weken van onderzoek en undercoveroperaties kregen we het vorige week eindelijk voor elkaar! Met een truc hebben we de routes van ivoorsmokkelaars in kaart gebracht. Het spionnenteam in Afrika verstopte nepslagtanden met daarin gps-zenders en legden ze neer op verschillende plekken in nationale parken. De smokkelaars pikten de slagtanden op, om deze vervolgens te verhandelen.

We kregen een tip van een agent uit een buurland waarmee we in contact stonden dat er op woensdag een vliegtuig vol met ivoor zou aankomen in Nederland. Deze kans moesten we aangrijpen! Gelukkig hadden we nog vier dagen om deze belangrijke operatie voor te bereiden voordat het vliegtuig daadwerkelijk arriveerde. Het mocht niet mis gaan deze keer!

Het hele team was betrokken bij de zaak. Agent Storm, Agent Oeben en Agent Muller leidden de operatie. Iedere agent kreeg een rol in het oppakken van de smokkelaars. Eindelijk was het zo ver.. Dankzij de gps-zenders in de nepslagtanden konden we precies zien waar de smokkelaars zich bevonden. Het hele team, inclusief versterking, stond te wachten tot de smokkelaars waren geland. De smokkelaars kwamen met een privévliegtuig aan. We waren al gewaarschuwd dat het ivoor in grote bananendozen was verpakt, zodat het niet opviel dat er ivoor in zat. Op het moment dat de eerste dozen met ivoor uit het vliegtuig werden geladen, gingen we erop af. Met meer dan 50 undercover agenten hebben we de smokkelaars ingesloten, zodat er niemand kon ontsnappen.

De geslaagde missie was een grote winst voor Noi92 in samenwerking met het Afrikaanse spionnenteam. Gelukkig hebben we deze mannen tegen kunnen houden, maar er zijn nog veel meer ivoorsmokkelaars die we moeten stoppen. Hopelijk kunnen we snel weer met een buitenlands spionnenteam samenwerken.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen