Noi92 nieuws

Trainingsdag

Vandaag was weer een interessante dag op het bureau. Een aantal agenten kregen de opdracht om te kijken bij de opleiding voor drugshonden. Dit is natuurlijk erg interessant, omdat wij deze honden ook wel eens inzetten voor onze undercover drugsoperaties. Samen met agent de Rooij, agent Havik en ik (agent Cross), moesten we ons al zeer vroeg melden bij het opleidingscentrum voor drugshonden.

Hier kregen we eerst een rondleiding door het hele gebouw, waarbij we de honden ook kort konden zien. Wat echt gaaf is, is dat de honden vanaf puppy af aan al worden getraind. Er waren dus zowel puppy’s als grote, volwassen honden te zien. Een strakke aanpak vanaf het begin is belangrijk, zodat de honden erg gedisciplineerd zijn.

Na de rondleiding mochten we de rest van de dag zelf meewerken aan de training. Agent de Rooij, agent Havik en ik mochten allemaal een eigen hond uitkiezen, waar we de hele dag mee zouden werken. Het was echt gaaf, zelf koos ik een Duitse herder die Rex heette. Hij was nog erg jong, maar het leek me een mooie uitdaging. We moesten allerlei verschillende oefeningen doen, zoals het verstoppen van voorwerpen. Met behulp van de geur van het voorwerp moesten de honden de voorwerpen het weer terug vinden. In het begin was het lastig, maar op een bepaald moment ging het erg goed. Het belangrijkste is de samenwerking tussen hond en agent. Rex was fantastisch, dus als het verkeerd ging lag het eigenlijk alleen maar aan mij. Ik wilde het dus wel graag goed doen.

De tijd vloog en voor ik het wist was de dag voorbij. We leerden heel veel over de honden, hoe ze tijdens operaties te werk gaan en hoe je het beste kunt samenwerken met de honden. Na de gehele dag bezig te zijn geweest, keken we hier met een goed gevoel op terug. We hadden zo veel geleerd! En dat in maar één dag! Een mooie ervaring die ons zal helpen nog betere geheim agenten te zijn.

Het leven van geheim agenten gaat niet alleen maar om geheime operaties om dieven, smokkelaars of handelaren van illegale spullen op te pakken. Soms moet er ook gewerkt worden aan de vaardigheden van de geheim agent, zoals het werken met drugshonden. Dit kan bij het opsporen van drugsbendes zeer nuttig zijn. Zeker wanneer de geheim agent weet hoe je moet omgaan met de hond. Zo kunnen de vaardigheden zo goed mogelijk ingezet worden. We hebben een fantastische dag gehad op het opleidingscentrum!

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen