Noi92 nieuws

Saldo te laag

De politie van midden-Nederland heeft contact opgenomen met Noi92 in verband met veel klachten over het leeglopen van OV-chipkaarten. In de treinen van en naar Utrecht komen steeds meer mensen het station niet af omdat de poortjes vaak niet open gaan. Bij de poortjes moet de OV-kaart gescand worden om in- en uit te checken. Wanneer het saldo 4 euro in de min is, is uitchecken niet mogelijk. De OV-chipkaart moet dan eerst worden opgeladen. Het lukt de politie niet te achterhalen hoe mogelijk is. Wel heeft de politie ontdekt dat het geld bij alle slachtoffers verdween op het moment dat zij in de trein zaten.

Noi92 is direct op onderzoek gegaan en heeft op de onderzoeksdag meerdere malen met verschillende OV-chipkaarten gereisd met treinen van en naar Utrecht. Sommige OV-chipkaarten waren na de treinreis inderdaad helemaal leeg terwijl er 50 euro op had moeten staan, terwijl bij andere kaarten het saldo gewoon klopte. Ook de Noi92 agenten snapten er eerst niks van. Hoe kan het nou bij de ene kaart wel goed gaan, en bij de andere niet? Ze besloten het onderzoek nog eens te herhalen maar dit keer een verborgen camera in de knoop van hun jas, zodat ze achteraf konden terug kijken of ze iets hadden gemist. Na de onderzoeksdag waren er weer enkele kaarten leeg en een aantal niet. Dus besloten de agenten de camerabeelden terug te kijken van de kaarten die in de min stonden.

Toen ze dat deden, werd het al snel duidelijk! Elke kaart waarvan het saldo in de min stond, was gecontroleerd door dezelfde conducteur! Snel nam Noi92 contact op met de treinorganisatie om achter de naam van deze conducteur te komen, maar al snel werd bekend dat deze man helemaal niet bij de spoorwegen werkzaam was! Daarom werd op de 3e dag nog eenmaal een onderzoek ingesteld, dit keer om de nep-conducteur op heterdaad te kunnen betrappen. Bij de eerste treinrit was het weer raak! Gelukkig konden de agenten van Noi92 de man snel oppakken. Ze hebben het apparaatje waarmee de man de OV-chipkaarten ‘controleerde’ onderzocht en ze hadden gelijk! Het was helemaal geen apparaat om te controleren of iemand had ingecheckt, het was een apparaatje dat ervoor zorgde dat het volledige saldo werd overgemaakt naar het rekeningnummer van de man!

Gelukkig was via dat rekeningnummer goed terug te vinden van welke OV-chipkaart welk bedrag kwam, zodat iedereen die zijn geld op deze manier was kwijt geraakt diezelfde week nog zijn geld terug kreeg! De nepconducteur zal zijn lesje wel geleerd hebben.

Is het jouw wel eens overkomen dat je met de trein reisde en je niet kon uitchecken omdat je saldo te laag was? Controleer dan altijd of het wel klopt dat je in de min staat of dat er nog voldoende saldo op je OV-kaart had moeten staan. Wanneer je hier vragen over hebt, kun je altijd bij Noi92 terecht. Wij helpen je graag!

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen