Noi92 nieuws

Onrust op de skipiste

In de voorjaarsvakantie zijn weer veel gezinnen op skivakantie geweest. Zo zijn er ook veel gezinnen naar het skigebied Sölden in Oostenrijk gegaan, om hier lekker te genieten van de vakantie. Maar daar gebeurde iets vervelends. Bij een skihut waren namelijk bijna alle ski’s die in de rekken stonden gestolen. De wintersporters zaten rustig op een terras wat te eten of drinken en kwamen na hun pauze terug bij het rek waar ze de ski’s hadden neergezet. Alleen, de ski’s stonden er niet meer! Het was een groot probleem en niemand wist waar de ski’s waren en wie ze gestolen had. Het rek stond namelijk aan de zijkant en vanaf het terras had je daar geen zicht op.

Toevallig was ik, agent Ellie, ook in het skigebied Sölden op skivakantie. Ik werd door Noi92 ingeschakeld om er achter te komen wie deze dieven waren.

Ik sprak met een van de gedupeerden, Mark van de Boom. De ski’s van Mark waren bij de skihut gestolen en dit was wat hij erover zei: ""Ik nam samen met mijn gezin even lekker pauze en zette mijn ski’s in de rekken buiten de skihut. Na de pauze wilden we weer verder gaan skiën, maar een groot deel van de rekken was leeg. Ik kon nergens mijn ski’s vinden en zag dat veel mensen op zoek waren." Hij vroeg: “Agent Ellie wil je ons alsjeblieft helpen met het vinden van de daders?”

Agent Ellie wist wat haar te doen stond en bekeek de camerabeelden van de skihut. De camera stond niet goed op de rekken met de ski’s gericht, waardoor ze in eerste instantie niks kon vinden. Ze bekeek de beelden nog een keer heel goed en zag tóch iets opvallends. Steeds kwam er een stukje van een felgele muts in beeld. Ze besloot haar ski’s aan te trekken en op de piste, in de buurt van de skihut op zoek te gaan naar iemand met een felgele muts. De dader kon niet ver weg zijn.

Na twee uur zoeken had ze nog niemand met een gele muts gevonden en stond ze op het punt om het op te geven. Tot ze opeens twee mannen met een gele muts op een grote sneeuwscooter langs zag rijden. Achter op de sneeuwscooter lag een opvallend grote tas. Agent Ellie ging er snel achter aan, maar de mannen waren te snel. Ze bleef het spoor wat de sneeuwscooter in de sneeuw achter liet volgen.

Na een half uur kwam ze bij een oud houten hutje terecht waar de sneeuwscooter stond. Ze gluurde door het raam van het hutje naar binnen en zag de twee mannen de grote tas uitpakken. Agent Ellie zag dat er allemaal ski’s uit de tas kwamen en stond op het punt om versterking op te roepen. Ze probeerde haar mobieltje te pakken maar verloor haar evenwicht en daardoor stapte ze per ongeluk op een grote tak. De tak brak, waardoor er een hard geluid klonk. De mannen keken op en liepen naar het raam toe. Agent Ellie kon zich net op tijd verstoppen achter een boom. Gelukkig hadden de mannen haar niet gezien en kon ze versterking van de politie op roepen.

Na een paar minuten kwamen er vijf agenten aan om agent Ellie te helpen. Samen stormden ze de hut binnen. De mannen probeerden de achterkant van het hutje te ontsnappen, maar agent Ellie wist ze net op tijd tegen te houden. De mannen werden in de boeien geslagen en meegenomen. Dankzij agent Ellie is de vakantie van vele wintersporters uiteindelijk goed afgelopen. En Mark van de Boom bedankte agent Ellie door haar te trakteren op een lekkere beker warme chocolademelk! Ben jij ook op wintersport geweest? Of misschien ga je nog. Let dan altijd goed op je spullen en mocht je iets verdachts zien kun je altijd contact opnemen met Noi92. Wie weet is er toevallig een geheim agent in het skigebied die kan ingrijpen!

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen