Noi92 nieuws

Dieren ontsnapt

Bij Kinderboerderij “De Beestenboel” zijn er voor de zoveelste keer dieren ontsnapt. Noi92 is ingeschakeld door de politie om de daders op te sporen. De politie heeft zelf geprobeerd om de daders te traceren, maar dit is niet gelukt. De daders gebruiken namelijk een zeer onopvallende methode om de dieren te laten ontsnappen. En dat op klaarlichte dag.

Noi92 is meteen op onderzoek uitgegaan. Zo is Agent Cross erop uit gestuurd om de omgeving te inspecteren. Agent Cross heeft een praatje gemaakt met de eigenaar van de kinderboerderij. De eigenaar vertelde: “Ik heb onlangs alle hekken laten vervangen. Het is al twee keer eerder gebeurt en dat was erg vervelend. Ik snap er niks van hoe de dieren toch opnieuw zijn ontsnapt en weet echt niet wat ik er nu nog aan kan doen. Ik hoop dat jij me kunt helpen.” De eigenaar is ten einde raad en weet niet hoe het kan dat het nu al voor de derde keer gebeurt.

Agent Cross inspecteerde vervolgens alle dierenverblijven goed op eventuele sporen van inbraak. Op het moment dat agent Cross in het kippenhok aan het kijken was, hoorde ze een vreemd gesprek tussen een man en een kind. “Dat is verdacht", dacht agent Cross op dat moment. "Net waren er alleen nog maar moeders met kinderen." Snel stelt agent Cross zich verdekt op om het gesprek op afstand te kunnen volgen.

De man stelt zich voor als de dierenverzorger en is een gesprek begonnen met een 6-jarig jongetje. “Waar is je moeder”, vroeg de man? Het kind geeft aan dat zijn moeder in de verte op een bankje zit. Vervolgens vroeg de man of het kind het leuk zou vinden om hem te helpen de dieren te voeren. Het kind gaat er direct op in en wil graag helpen, hoorde agent Cross. Agent Cross ziet ze daarna samen weglopen. Snel gaat ze erachteraan en blijft de man en het kind op afstand volgen. Agent Cross ziet dat het kind wordt ingepalmd door de man met mooie praatjes. Omdat de man tegen het kind heeft gezegd dat ze de dieren gaan voeren, moeten ze de hokken openmaken. Agent Cross ziet vanachter een boom dat de man een sleutel overhandigt. “Zou hij dan toch echt de dierenverzorger zijn”, vraagt agent Cross zich af. Maar de eigenaar zei dat hij de boerderij samen met zijn vrouw runt en verder geen personeel heeft, dus dat kan niet.

Het kind gaat het eerste hok in met de sleutel. Vervolgens strooit het jongetje wat kippenvoer in de ren en gaat naar het volgende hok. Maar, het jongetje doet het hok na het voeren weer keurig op slot. Als ze bijna alle hokken hebben gehad, wordt het jongentje opgehaald door zijn moeder. Ze gaan naar huis. De man vraagt of het jongetje nog een keer samen met hem langs alle hokken wil lopen om te controleren of alles goed is afgesloten. Dit wil hij wel. Agent Cross ziet de man met het kind langs alle hokken lopen. De man draait een paar keer in elk slot om zeker te zijn dat het hok dicht zit. Maar, al snel ziet agent Cross dat hij de sleutel de verkeerde kant op draait. Als de man en het kind alle hokken zijn langsgegaan, verdwijnt de man snel uit het zicht. De deuren van de hokken gaan niet direct open, maar als er een dier tegenaant duwt natuurlijk wel. Dat verklaart de ontsnapping van de dieren!

Snel sprint agent Cross in de richting waarvan de man is verdwenen. Agent Cross contronteert de man met de vraag wat hij aan het doen was op de boerderij en of hij zijn zakken wil leeghalen. Daar komt de sleutel tevoorschijn. De man is op heterdaad betrapt en agent Cross geeft de man een fikse boete en een waarschuwing. Agent Cross gaat terug naar de boerderij en vertelt het hele verhaal aan de eigenaar. Die is blij dat het mysterie is opgelost en bedankt agent Cross hartelijk.

Als jij in een dierentuin of op een kinderboerderij bent, controleer dan altijd of de hokken goed zijn afgesloten. Laatst was agent Cross namelijk bij Hotel van der Valk en daar hadden ze konijnen in een groot hok, maar het deurtje stond open en kon er een konijn ontsnappen. Let er dus goed op of je geen loslopende dieren ziet rondlopen op rare plekken.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen