Noi92 nieuws

Vuurwerk smokkel

Noi92 is door de politie ingeschakeld om een nog onbekende bende op te sporen. De bende smokkelt illegaal vuurwerk uit het buitenland met een schip naar Nederland. Als het vuurwerk in Nederland is gearriveerd, verkoopt de bende het door.

Vorige week hoorde de politie in Amsterdam een hele harde knal. De knal was zo hard, dat ze er snel op af gingen. Op de plek van de knal vond de politie resten van vuurwerk. Omdat ze het niet vertrouwden, namen ze de resten mee en lieten deze op het hoofdkantoor onderzoeken. Uit het onderzoek bleek dat het resten van illegaal vuurwerk waren. Het vuurwerk bleek niet uit Nederland afkomstig, maar uit het buitenland. Door heel het land kwamen in dezelfde week nog meer meldingen van gevonden resten van illegaal vuurwerk uit het buitenland. Daarom ging de politie op onderzoek uit. De politie kwam erachter dat het vuurwerk in dezelfde fabriek was geproduceerd. Omdat de politie er maar niet achter kon komen wie de bendeleden waren die het vuurwerk verkochten, werd Noi92 ingeschakeld.

Agent Ellie werd op deze zaak gezet en ging op onderzoek uit. Ze startte het onderzoek door de directeur van de fabriek op te bellen. De directeur vertelde dat het vuurwerk door een man, genaamd D. de Graaff was gemaakt. De man had veel geld aan de directeur betaald en wilde niet vertellen wat hij in de fabriek ging maken. Maar meneer de Graaff wist niet dat de machines in de fabriek altijd een klein logo’tje op de geproduceerde producten drukte. Op deze manier heeft de politie de fabriek gevonden.

Agent Ellie zocht het adres van D. de Graaff op en vertrok enigszins gespannen richting zijn huis. Ze keek ongezien door het raam naar binnen. De ramen waren geblindeerd en ze kon het maar moeilijk zien wat zich binnen afspeelde. Wel zag ze enige beweging en toen ontdekte ze een kiertje waardoor ze kon kijken! Het kiertje was net groot genoeg om zes mannen te zien. De mannen stopten iets in dozen. Dit zag er wel erg verdacht uit. Zou dit het illegaal vuurwerk zijn dat ze aan het inpakken waren?

Agent Ellie belde snel om versterking, want dit konden wel eens gevaarlijke mannen zijn. Samen met de versterking belde Agent Ellie aan. Eén van de mannen deed open en schrok duidelijk. Maar Agent Ellie was voorbereid en had een huiszoekingsbevel. Agent Ellie onderzocht het huis en vond al snel heel veel dozen met allemaal vuurwerk dat verboden is in Nederland.

Dankzij agent Ellie is er genoeg bewijsmateriaal gevonden en is de bende opgepakt. Het illegale vuurwerk is direct in beslag genomen. Een probleem is dat de bende het vuurwerk al aan veel mensen had verkocht. Het is nu de taak van de politie om al het illegale vuurwerk op te sporen en in beslag te nemen. Denk jij dat je illegaal vuurwerk in je bezit hebt? Geef het zo snel mogelijk aan ons door, zodat wij het vuurwerk kunnen komen ophalen.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen