Noi92 nieuws

Verdachte schilder

Woensdagavond kregen we een melding van een inbraak. Dit was al de vijfde inbraak op een rij. Er leek een verband te zijn tussen alle inbraken, dus ging N0I92 op onderzoek uit. Het enige verband dat tussen de vijf inbraken bestond,

was dat de kozijnen van deze huizen geverfd waren op de dag van de inbraken. Alleen was er niks verdacht te zien aan de buitenkant van deze huizen. Toch vertrouwde N0I92 de schilder niet, dus werd hij in de gaten gehouden. Misschien was hij wel de inbreker?

Het was vrijdagavond, Agent Havik hield de hele dag de schilder al in de gaten. Toen het begon te schemeren zag ze de schilder vertrekken. Nu moest ze scherp blijven, want dit was het moment dat de inbreker kon gaan toeslaan. Eén uur na vertrek van de schilder, het was intussen al behoorlijk donker, hoorde en zag Agent Havik iemand met een zaklamp bij de vuilnisbakken van het geschilderde huis. Ze scheen met haar zaklamp om de dader op heterdaad te betrappen en daar was hij! Een andere man (niet de schilder), met een bivakmuts op z’n hoofd en een koevoet in zijn hand, probeerde in te breken. Gelukkig was Agent Havik hem te slim af. Maar dat was niet het enige.. Agent Havik zag nu hoe het kwam dat er precies werd ingebroken bij de huizen die op die dag geverfd waren. Ze scheen nogmaals met haar zaklamp en de kozijnen lichtten op, het was de verf! Zo communiceerde de schilder met de dieven, via speciale verf die oplicht als je er in het donker met je zaklamp erop schijnt. Gelukkig kon N0I92 de dader en de schilder meteen oppakken!

 

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen