Noi92 nieuws

Camera’s gehackt

In een winkelcentrum in Den Helder zijn afgelopen weekend alle beveiligingscamera’s tegelijkertijd uitgevallen. Voor een periode van 8 minuten waren de camera’s offline. Na 8 minuten startten de camera’s vanzelf weer op, en werkte alles naar behoren.

Ons digiteam heeft het betreffende cameranetwerk gescand, en hieruit bleek dat de camera’s vanaf een externe locatie gehackt waren. Het gaat hier dus om een hackersaanval, vermoedelijk van een criminele bende. Het vreemde is, dat er in de 8 minuten dat de camera’s offline waren helemaal geen misdrijf heeft plaatsgevonden in het winkelcentrum.

Wij denken dat de groep die achter de hackersaanval zit, het winkelcentrum als een testrun gebruikte. Ze wilden uitproberen of het zou lukken om de camera’s vanaf een afstand uit te zetten. Gezien dit gelukt is, verwachten we dat zij deze kennis binnenkort zullen gebruiken om een echte overval te plegen. Misschien in hetzelfde winkelcentrum, maar het zou ook op een andere locatie kunnen gebeuren.

Verschillende medewerkers van het winkelcentrum was het opgevallen dat tijdens de 8 minuten dat de camera’s offline waren, er een blauw lampje knipperde op de camera’s. Dit terwijl er normaal gesproken een rood lampje brandt op de camera’s.

Wij kunnen jullie hulp gebruiken. Als je op een plaats bent waar beveiligingscamera’s hangen, en je ziet op een camera blauw knipperen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen