Noi92 nieuws

Illegale radiozender ontdekt

Er zijn meer radiofrequenties dan zandkorrels in een zandbak. Het is daarom een enorme taak voor het Agentschap van Telecommunicatie om alle radiofrequenties in de gaten te houden. Ik weet dat Guus de Graaff, hoofd telecommunicatie, daarom graag alle hulp aanneemt die hij kan krijgen. Dus toen ik hoorde van een illegaal radiostation genaamd ‘De Onzichtbare Roof’, besloot ik zelf ook op onderzoek uit te gaan.

In mijn zoektocht ontdekte ik dat een bende de zender voor deze radiofrequentie in een hoge boom in een bos bij Overijssel had gehangen. Ik besloot naar deze locatie te gaan en de radiozender op te speuren. Het illegaal gebruiken van radiofrequenties kan namelijk ontzettend gevaarlijk zijn. Denk aan vliegtuigen die ineens een verstoring krijgen als ze moeten landen... Ik was daarom vastbesloten om niet te stoppen voor ik de zender had ontdekt.

 Uiteindelijk zag ik de zender in een hoge boom. Het is maar goed dat we in de training tot agent ook leren boomklimmen! De zender heb ik direct naar het Agentschap van Telecommunicatie gebracht. Het bleek dat de bende de radiofrequentie gebruikte om te kijken welke bank zij konden beroven. Door een lokale radiofrequentie van de politie af te tappen, wisten zij welke banken op welke dagen door de politie werden gecontroleerd. Zo wisten zij precies welke banken wanneer het minst goed werden bewaakt en waar de politie het verste van af was. Maar wat de bende kan, dat kunnen wij ook en we besloten de bende af te luisteren.

Ze bleken een bank in Utrecht op het oog te hebben en de bankroof zou de volgende dag plaatsvinden. Direct werd een team van agenten van Noi92 opgeroepen om de bende op te pakken. Aangezien ik de radiozender had ontdekt en het meest af wist van de situatie, kreeg ik de leiding over deze missie. Ik besloot te gaan voor een grote inval op het moment dat de bende de bank binnenliep. De bank was hierover van te voren ingelicht, waardoor er geen klanten aanwezig waren en de kluizen voor de zekerheid extra goed werden beveiligd.

 Uiteindelijk is het gelukt om de bende op te pakken. De bendeleider is een boete van € 2.500,00 opgelegd en alle bendeleden hebben een gevangenisstraf gekregen. Guus de Graaff was erg dankbaar dat het radiostation is opgespoord, maar geeft aan dat dit soort situatie nog te vaak gebeuren. Hij vraagt daarom aan alle Spyctives om het direct door te geven aan Noi92 wanneer jullie een verdachte radiozender zien.

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen